Nyheter - oppdatert 10.3.14

Januar 2014: "Nuch Scheylas Cinnamon Girl" (Nuch Røysjømarkas Gaelic Victory-Nuch Helobata's Brown Eyed Girl) ble Norsk Utstillingschampion i 2013 - hun deltok på 5 utstillinger med 2 BIR (BEST i RASEN) 1 BIM og 2 utstillinger med 2BTK (2. beste tispe)

Hun ble også 2BIG (nr. 2 i gruppen av ca. 20 forskjellige raser) på en av utstillingene.

 

Hun plasserte seg som fjerde mestvinnende tispe og som nr. 6 over mestvinnende golden retrievere på utstillinger i Norge.

 

I pinsen 2013 ble hun også den beste Golden på Working test i begynnerklassen.

 

Utstilling på Skarnes 16. juni 2012

 

16. juni 2012 - NRK avd. Kongsvinger og Omegn - dommer Bart Van Maren, NL:

Scheylas Cinnamon Girl - Excellent - 1KK CK CERT BIM:

 

Zolo ble Norsk Utstillingschampion på Norsk Retrieverklubb's Spesialutstilling i Sarpsborg 23. juni 2012!

 

23. juni 2012 - Norsk Retrieverklubb's Spesialutstilling (Storcert) dommer Finn-Arild Thorsen;

Helobata's Brown Eyed Girl "Zolo" ble 2 BTK og Norsk Utstillingschampion!

Scheylas Cinnamon Girl Excellent - og nr. 2 i åpenklasse tispe bak Zolo - for en herlig dag

Gratulerer så mye til oppdretter Kjersti Stensrud med championatet på sitt oppdrett Zolo! Og tusen takk til Anne Kristine Johansen for utmerket handling.

Beste tispeklasse;

 

10. - 12. august 2012 - Goldenspecialen i Sverige.

Vi har i helgen vært med på Goldenspecialen i Sverige (Kyrkokvärn). Jeg og Vicky stilte opp på WT på lørdag med friskt mot:-) Det var en veldig artig og lærerik dag. ¨

 

Oppmøte kl. 0800 lørdag morgen; start i feltet kl. 0830; 5 poster skulle vi gjennom.

Første post gikk bra - to markeringer i en ravine. 13 poeng. Deretter en post med en markering på ca. 30 m - deretter en dirigering ut på samme avstand. Dette er vi ikke god nok på:-) Vicky gikk ut ved begge - men "tomhendt" hjem - jeg stresset henne ikke for mye - 0. Neste var vannapportering; her følte jeg meg trygg; men det gjorde tydeligvis ikke Vicky i denne settingen; Hun svømte ivrig ut mot båt (med skytter og kaster) - men leverte ikke til meg - 0 poeng. Deretter nærsøk; veldig bra på nr. 1 - 9 poeng - nr 2 gikk hun dessverre forbi:-(.

 

Siste post var det "matte" som gjorde feil; Det var en lang marking på ca. 75 m - jeg var opptatt av å vise henne retningen og da "knallet" hun på skuddet - jeg klarte å stoppe henne men da gikk hun glipp av kastet. Og da gjorde jeg det veldig vanskelig for henne - 0 poeng.

 

De fem postene var lagt opp tett opp mot hverandre - det var skudd rundt hele tiden. Dette var en setting som både jeg og Vicky fikk kjørt oss skikkelig i - men alt i alt så er jeg (og forhåpentligvis Vicky:-) fornøyd. Vi har mye og jobbe med - men det skal bli artig og utfordrende.

 

Neste "utfordring" blir NKK Bjerke - det blir vi nok ikke så slitne av:-))

 

 

 

 

"Vicky" Scheylas Cinnamon Girl tar sitt andre cert!

28. juli 2012 - NRK avd. Østfold - Sarpsborg - dommer Tord Lundborg.

 

Hvilken dag det ble i det våte sommerværet på Stikkaåsen (NRK avd. Østfold's klubbhytte). Vår "Vicky" Scheylas Cinnamon Girl (Nuch Røysjømarka's Gaelic Victory-Nuch Helobata's Brown Eyed Girl)

tok i dag sitt andre cert ble 1BTK - BIR (Best i Rasen) og 2. Best in Show. Takk til Kjersti Stensrud for fine bilder.

 

 

 

19. juli 2012 - Topptur i Trysilfjellet meg, Zolo og Vicky!

17. juli 2012 - Vi storkoser oss i Trysilfjellet - vi har hatt en flott dag, været har vært mye bedre enn forventet. Kai Tore, jeg, Eyla (11 år), Zolo (6 år) og Vicky (3 år) holder stort sett samme tempo:-) For de som kjenner oss så har vi en "hare" med to hjelpere - Eyla begynner å merke alderen så far må passe på henne:-)

 

 

8. november 2012 - Ventetid:-)

 

Høsten/vinteren har kommet og det veksler mellom fin barfrost, sludd og regn - hundene storkoser seg i skog og mark uansett - selv om de blir ganske våte og gjørmete. Gamlemor Eyla (11,5 år) er fortsatt i god form og henger med på tur - hun blir fornærmet de gangene hun ikke får være med - da er det matmor som vurderer at hun trenger en hviledag.

 

Vicky og jeg var på jakttrening forrige lørdag sammen med en del av gruppen som trener til Nordisk i 2013. Artig å se og lære og få være med å trene sammen med "eliten" - lærer veldig mye. Gleder oss til neste sesong med jaktprøver.

 

Neste utstilling blir antagelig Tønsberg i februar - da er forhåpentligvis Zolo klar til å debutere i Championklassen - det blir helt nytt for oss begge:-)

 

Vi gleder oss også til vår nykommer som kommer til oss helgen 15. desember - hvem det blir vet vi ikke enda. Første besøk hos oppdretter i Sverige blir helgen 23.11. Så da er det stor sjans for at det kommer noen bilder her på bloggen:-)

 

Her er et bilde fra Goldwish i valpekassen (fotograf Johan Lång) - hvem kommer til Nittedal?

 

22. september 2012 - Jaktprøvedebut med "forviklinger"

 

I går debuterte jeg og Vicky (Scheylas Cinnamon Girl) på Jaktprøve i Oslo. Med noe optimisme og en del sommerfugler i magen møtte vi opp med friskt mot:-) Etter gode treningsøkter sensommer og høst håpet vi på å gjennomføre slik at vi kunne få vise noe av det vi kunne.

 

Etter at den første landmarkeringen startet med at Vicky var tydelig preget av settingen (og matmor med nerver og utfordring med å holde motet oppe når det ikke starter så bra) ble det ikke så greit. Hun avleverte alle dummien - men med en del "omveier". Prøven ble avsluttet etter at en dummy var hentet i feltet - så vi fikk prøvd oss gjennom hele prøven i hvertfall.

 

Vel - da er dette også prøvd. Har ikke tenkt å gi oss med dette - men vi må trene enda mere sammen med andre der det er flere forstyrrelser og hindringer på vei inn med dummy.

 

Nå skal vi "koble" av med litt lydighetstrening og stille opp i Klubbmesterskapet i lydighet i avd. Oslo - vi er ihvertfall glade i utfordringer:-)

 

 

Utstilling NKK Bjerke 19 august 2012

I dag har vi vært på Bjerke på Norsk Kennel Klubs utstilling - dommer Anne-Berith Waskaas;

 

Scheylas Cinnamon Girl "Vicky" - Excellent 3AKK m/CK - vi er fornøyd med dagens innsats. Det har vært en flott sommer i utstillingringen for både Vicky (2 cert og BIR og BIM) og Zolo som ble Norsk Utstillingschampion i juni. Neste innsats for Vicky blir nå på jaktprøve i BK i september. Zolo har mistet pelsen og må vente til over nyttår med å debutere i championklassen.

 

 

 

15 des 2012

 

Masse snø - jippi!

 

Bertil har kost seg i snøen i dag -

her i lek med "Lille":

14 desember 2012 - Bertil Long "Bertil" har kommet til Nittedal :-)Torsdag 13. desember 2012 hentet vi Bertil hos Lena og Johan i Habo (Kennel Goldwish - www.goldwish.n.nu) Endelig er Bertil kommet hjem til Nittedal. Reisen fra Sverige gikk veldig fint - og Bertil er en trygg og god liten gutt, som har funnet seg til rette hos oss på en fin måte det første døgnet.

Trysilfjellet en desemberhelg

 

Nydelig vintervær i Trysilfjellet

helgen 7.- 9. desember 2012 -

avslappende dager i fjellet med

3 hunder og et fantastisk vintervær.

 

 

Med kamera i sekken, vakkert lys

og flotte motiver ble det en flott dag

på lørdagen.

 

 

Det var fint skiføre -

men vi valgte å gå til fots opp på

toppene slik vi gjør det på barmark.

 

Hundene nyter de hvitkledde "viddene"

- og selv om det var - 12 grader så holdt

de godt varmen i bevegelse.

 

"Lille" derimot måtte av og til varme seg under dunjakken til "far" - godt for en liten kropp.

 

 

Hvem er Bertil?

 

Fredag 23. november var vi i Habo og besøkte oppdretterne vi skal kjøpe valp fra; Johan og Lena (www.goldwish.n.nu) og deres hunder. Valpene var selvfølgelig bare helt skjønne - livlige, lubne og lekne alle sammen. Hvem som blir Bertil vet vi ikke enda. Bildene under er av to potensielle. Vi gleder oss veldig til å hente Bertil:-)

 

 

 

1. februar 2014 - En deilig vinterdag i skogen på Kjul - Bertil og Zolo storkoste seg - det ble en fin trimtur i den dype snøen :-)

10. mars 2014 - Våren er kommet - nydelig dag i skogen sammen med Kjersti og hennes hunder; Mia og Ellie.